Tatueringar – Bara något coolt eller här för att stanna?

Tatueringskulturen har spridit sig snabbt över världens alla hörn, det som en gång var förknippat med sjömän och kriminella finns idag på majoriteten av befolkningen.

Den procent av människor som faktiskt inte har en tatuering är nog mindre än för de som faktiskt har en. De senaste åren har det blivit något av en inne grej, var och varannan människa har antingen en liten symbolisk tatuering eller konstbeklädda armar och ben. Motiven varierar i det oändliga men något som verkar ha blivit väldigt populärt är den liggande åttan, även kallad oändlighetssymbolen. Denna varieras i, som den heter, oändlighet med olika texter så som kärlek, life, forever och sina barns namn, även mamma är förekommande. En annan symbol som dykt upp allt oftare är kronan, jag pratar då alltså inte pengar utan den faktiska kunga- eller drottningkronan. Dessa används ofta som par tatueringar men placering på handleden, och vem kan förneka att det faktiskt är väldigt fint när två personer uttrycker sin kärlek till varandra på ett sådant bestående sätt. Skulle det mot förmodan inte hålla så fungerar den även som fristående tatuering, för visst bör vi alla vara kung och drottning i våra egna liv. Stjärnor är också en vanligt förekommande symbol när det kommer till tatueringar, och jag måste erkänna att jag har två stycken själv. En stjärna kan vara väldigt snygg ensam, många män har en på vardera underarm, placerad straxt nedanför armvecket vilket jag kan tycka är väldigt snyggt. Sen har vi de som tatuerat många stjärnor i ett mönster, antingen stora som har ett band av små efter sig eller flera i ungefär samma storlek. Jag vet inte vad ni andra tycker men jag har svårt att slita min blick när jag ser det. Vad är det egentligen som är så lockande med stjärnor?

Dolda budskap

På sista tiden har det dykt upp fler och fler små tatueringar med dolda budskap, så som semikolon tillexempel, en symbol för psykisk ohälsa. Denna trend startades som ett projekt för att börja uppmärksamma de människor som lider utav psykisk ohälsa eftersom dessa sjukdomar inte syns på utsidan. Semikolonet blev alltså ett sorts ansikte utåt. Trenden spred sig snabbt och nu är det förmodligen inte bara de som lider utav psykisk ohälsa som bär dessa, utan även de som vill stödja och uppmärksamma.

Sedan får vi inte glömma alla de fina tatueringar som människor gör för att hedra någon eller något, låta minnet av en annan människa eller kanske ett band för alltid få leva kvar på deras hud. Dessa görs oftast då någon närstående har dött, men det är också som jag tidigare nämnde barns namn, eller mamma och pappa. Personligen har jag min ena dotters namn som en del av ett band runt fotleden, följt av hundens namn. Detta band skall avslutas med de andra två barnens namn inom snar framtid. I mina ögon är det en fin gest man gör mot någon annan och stoltheten man bär med sig överallt oavsett om det gäller barn, djur eller sina idoler.