Tatuering i arbetslivet

En tatuering i arbetslivet behöver inte vara ett hinder beroende på vilket yrke man väljer, men det kan vara vilket är bra att vara förberedd på.

Tatueringar har blivit allt mer allmänt accepterat oavsett vilken bransch som man jobbar i. Framförallt inom branscher som bygg och transport brukar det aldrig ifrågasättas. Där sköter man sig själv och har inte direktkontakt med kunder eller liknande personer.

Inom yrken som vård och finans kan det ibland vara lite känsligare då man ofta önskar att det ska vara snyggt och fint utåt. Det kan vara känsligt att tatuera sig i ansiktet vilket man i största mån bör undvika för framtida arbetsgivares skull, det kan vara svårt att acceptera för många. Vill man tatuera in något kan man enkelt välja delar av kroppen som alltid går att dölja med kläder om behovet skulle uppstå.

Vill man verkligen ha en tatuering så ska man självklart göra en, men det kan absolut vara värt att tänka både en och två gånger kring både motivet och placeringen. Tänker man efter lite innan så behöver man kanske inte råka lika hårt ut i arbetslivet som om man gör något utan att tänka efter. Vet man redan inom vilket område som man sannolikt kommer att arbeta eller redan arbetar kan man också utgå lite från det. Har man minsta tvekan är det alltid bra att rådfråga en vän som man litar på för att få bra och ärliga råd. På så sätt kan man minimera risken att ångra sig längre fram. Det är inte helt enkelt att ta bort en tatuering och absolut inte gratis att göra det vilket är bra att alltid ha med sig när man gör något.

Välja mellan olika motiv

När man ska välja motiv är det inte helt enkelt att välja motiv, en tatuering sitter ändå kvar på kroppen resten av livet vilket är bra och tänka på. Vill man skriva in ett namn är det klokt att skriva exempelvis ett barns namn som man vet alltid kommer finnas i ens hjärta. De som skriver in en sambo eller partners namn kan få ångra sig ordentligt vid en eventuell separation.

Porträtt är en annan sak som är populärt att tatuera in oavsett om det är barnets eller djurets motiv är det viktigt att verkligen hitta en tatuerare som är duktig på området. Ofta går det att se portfolios och liknande på internet där man kan se tidigare verk. Det går också att kolla i olika forum och ställa frågor till andra som är tatuerade om de har några tips. En ärlig tatuerare kan dessutom säga nej vid en fråga som de känner att de inte klarar av men istället kan de hänvisa till någon konkurrent. Det visar på att de är ärlig och verkligen vill att kunden ska bli nöjd och tycka att det blir bra. Magkänslan kan också vara viktig då man ändå kommer spendera många timmar tillsammans och måste kännas bra. Man behöver lita på sin tatuerare och våga låta den skapa en tatuering på kroppen.