Ta bort tatuering med laser

Idag anses det nästan vanligare att ha en tatuering än att inte ha en vilket också innebär att många väljer att tatuera sig mer spontant.

Detta resulterar såklart till att man år senare kan ångra att man gjorde sin tatuering. Har man gjort en tatuering sitter den fast för alltid sägs det men idag är det inte riktigt hela sanningen. Det är visserligen enklare att skaffa en tatuering än att ta bort en men det innebär såklart inte att det är omöjligt att få bort sin tatuering för det är fullt möjligt att ta bort sin tatuering om man ångrar den. Idag går det att ta bort sin tatuering med hjälp av laser. Själva tekniken har funnits ett tag men har under de senaste åren utvecklats otroligt mycket och man har kunnat se stor framgång för de som vill bli av med sina tatueringar.

Är det enkelt att få bort den?


Bra att komma ihåg kan förstås vara hur enkelt det kommer att vara att få bort tatueringen varierar från tatuering till tatuering. Vissa tatueringar kommer att gå att få bort nästan helt och hållet medans det inte kommer vara lika enkelt för andra. Detta beror förstås på hur pass stark tatueringen är och baseras då på färg, djup, ålder samt vart tatueringen sitter. Vilket alltså innebär att har ens tatuering många färger kommer processen att bli svårare. Det kommer vara enklare att få bort tatueringen om den inte sitter speciellt djupt vilket gör att en hemma tatuering kommer vara enklare att få bort medans en tatuering som är gjord i en professionell studio kommer vara kämpigare att få bort helt och hållet. Det är också svårare att få bort en tatuering som är ny, har den suttit några år kommer det vara enklare att få bort den. Vart tatueringen sitter avgör också hur svårt det kommer vara att få bort den, en tatuering på kroppen är enklare att få bort en tatuering som sitter på benet som ett exempel. Det man gör när man tar bort en tatuering med laser är egentligen att bleka den genom att man tar bort färgpigment som ligger på huden. När man gör en tatuering så lägger man nämligen till färgpigment och det lasern gör för att få bort tatueringen är helt enkelt en motsatt effekt för att sedan låta kroppen själv göra sig av med färgen på naturligväg genom kroppens renhållningssystem.

Det kan finnas många olika anledningar till varför man valt att tatuera sig en gång i tiden och många gånger kanske man inte riktigt står för tatueringen några år senare och då är det bra att möjligheten att ta bort tatueringen med laser finns. Det är bra att veta om att resultatet kan se mycket olika ut beroende på tatueringen. Många resultat blir därför mycket lyckade medans andra tatueringar är betydligt svårare att få bort och därför mest bara kommer att blekas. Vid tankar för att ta bort en tatuering boka först en rådgivning för att sedan påbörja en behandling.