Kroppsmodifiering – del 2

Piercingar och tatueringar förändrar visserligen ens utseende, men man behåller den ursprungliga formen av kroppen.

Töjningar i piercingar hjälper visserligen till att ändra på en del av utseendet men det är inte många som töjer upp dem till de stora extrema hål som förekommer ibland annat afrikanska stammar. Där kan man se plattor i läppar som är större än man kan tänka sig möjligt, detsamma gäller öron som töjs och dessa är mer vanligt förekommande runtom hela världen.

Skruvbar kroppskonst

Det finns dock de som vill ändra sina utseenden till mer än bara ytan, man vill ändra sitt utseende till den grad att man opererar in implantat under huden. En modern typ av piercing innebär att man placerar en form av ankare under huden, här kan huden växa runt, över och ibland genom ankaret och skapa en fasthållning i huden över tiden. I dessa skruvar man sedan i dekorativa föremål som sticker ut från huden, alternativet att operera in ett föremål som inte har en avtagbar ovandel finns också men då kan man inte byta ut den efter vad man känner för att ha.

Varaktiga implantat

Men detta är inte det enda man kan placera under huden för att ändra sitt utseende. En del vill inte ha någonting som de kan byta ut eller ta bort, kanske vill man inte ha metall som syns på utsidan av kroppen. Då finns det ett annat alternativ man kan välja, med hjälp av ett litet snitt i huden placeras implantat under huden, ett sterilt objekt som är format på ett visst sätt. Efter detta har satts på plats så syr man ihop snittet och låter detta läka igen. Denna typ av kroppmodifiering är en modern konst som dykt upp det senaste årtiondet eller så. Objekten man kan operera in kommer i alla möjliga olika former och storlekar, man kan få sin hud formad som ett hjärta, en pil, fyrkanter, stjärnor och mycket mer.

Lätt att få gjort

De flesta piercare utför nu för tiden metoden där man placerar ett ankare under huden, men det är oftast bara de som specialiserat sig på just kroppsmodifikation som sätter in implantaten som enbart syns under huden. I och med att detta ökat i popularitet så har även talangerna för detta blivit bättre och bättre då de som utför dessa ingrepp övat och en del utför det så bra att ärren man får efter blir minimala.

Dragningskraft i fingrarna

En del av dessa har blivit så kända att folk vänder sig specifikt till dessa då de vill få så snygga ärr som möjligt, Arseniy Andersson i Ryssland och Steve Haworth är två av dessa namn som blivit kända inom detta. Steve har gjort sitt namn extra känt tack vare sina magnetiska fingerimplantat vilka drar till sig gem och andra små metall objekt. Helt klart ett party trick som är svårslaget, för vem skulle inte bli chockad av att se någon dra till sig metallföremål med hjälp enbart av händerna? Nu är det förmodligen inte så troligt att man kommer få se detta live då procenten som placerar sådana implantat under huden är väldigt liten, men häftigt vore det.