Innan du tatuerar dig

Idag är det nästan mer vanligt än inte med att föreviga ett riktigt konstverk på kroppen. Svenskar och stockholmare generellt är bland de människorna i världen med flest tatueringar på kroppen.

Att tatuera är en lukrativ affär och intresset för tatueringar verkar inte avta. En rätt tatuering kan se helt fantastisk ut men det är också lätt att den tyvärr också kan bli helt misslyckad. Det gäller bland annat att välja rätt tatuerare och rätt motiv och det är två saker som inte alltid är lätt att fixa. Att göra en tatuering borde vara något man verkligen tänker igenom ordentligt och det gäller att komma ihåg att en tatuering sitter kvar, år efter år. Visst går det att ta bort dem om man ångrar sig men att ta bort en tatuering med laser är en relativt lång och en dyr process. Funderar du på att tatuera dig så finns det några viktiga saker att tänka på, vi går igenom några av dem nedan.

Att välja motiv

Att välja motiv kan vara bland det enklaste valet, du kanske älskar delfiner. Du samlar på dem och du känner ett andligt samröre med delfiner. Visst vore det en bra ide att tatuera in en? Då finns den alltid med dig? Men tänk en gång till, vore det så smart? Kommer du att älska delfiner lika mycket om några år? Kommer den att symbolisera samma sak och ha samma innebörd? Om man känner att man tvekar är det dags att tänka ett varv extra.

Välja tatuerare

Gör din research och leta efter de tatuerare som gärna visar tidigare arbeten och de som är registrerade. Det finns många tatuerare som är specialiserade inom olika områden och så har vi de som jobbar lite mer inom alla områden. Det kan såklart också vara en god ide att se efter om tatueraren har anmälningar hos allmänna reklamationsnämnden. Man kan också ta kontakt med miljöförvaltningen i den kommun där man tänkt att tatuera sig för att dubbelkolla om tatueraren är anmäld eller har fått påtalade brister. Att jämföra priser är smart, det kan kännas bättre för plånboken att ta den allra billigaste tatueraren, men faktum är att en tatuering ska vara relativt dyr. En bra tatuerare tar bra betalt. En billig tatuering kan innebära att jobbet blir dåligt gjort, du måste fylla i den och i slutändan har du spenderat mer pengar än du tänkt från början. En annan viktig aspekt är att en dåligt gjord tatuering också kan ge dig diverse allergier eller andra problem, kanske inte riktigt det du tänkt dig?

Vart ska motivet sitta?

tatuering på nacken

En synlig tatuering exempelvis på halsen, ansiktet eller fingrar, kommer att synas jämt och tyvärr kan det också vara en nackdel inom vissa yrken. Har din drömarbetsplats några restriktioner mot synliga tatueringar? Om du inte anser detta vara något större problem så kör på. Som nämnt tidigare så går en tatuering alltid att ta bort om du ångrar dig, även om det kräver lite jobb och pengar i slutändan.