Hur kan man fixa en dålig tatuering

Är det så att man hamnar hos en tatuerare som i slutändan skapar en tatuering som inte blir estetiskt snygg, inte blir vad man trott, det blev fel placering eller att man kanske ångrar sig längre fram i tiden då det endast passade just i den tidpunkten man gjorde den, vad gör man då?

Det finns flera sätt att fixa en tatuering man blivit missnöjd på. Beroende på vilken anledning man har till varför man vill fixa till sin tatuering, kan något av alternativen nedan vara vägen att gå.

Möjliga anledningar och exempel på att fixa tatueringen

Tatuerade man sig för kanske 20 år sedan och den börjar se gammal och tråkig ut, kan man självklart gå till tatueraren som gjorde den från början eller en annan man gillar och fräscha upp den. Är det detaljer som man med tiden vill få dit eller lösa gäller i princip samma sak som ovan. Gå till en tatuerare man gillar och låt personen avgöra hur man kan lösa problemet på bästa sätt. Ibland räcker det med några extra linjer eller liknade detaljer för att det ska rädda den dåvarande mindre lyckade tatueringen.

täck tatuering

Ett annat alternativ är att göra en cover-up. Med en cover-up tas ingenting bort egentligen, utan en ny tatuering skapas för att täcka den gamla. Färre färger och finare, tunnare linjer gör det lättare att skapa ett motiv man förhoppningsvis blir nöjd med som kan lägga sig ovanpå den tatueringen man vill dölja. Vet man inte vart man ska gå för en cover-up är ett tips att leta efter någon som Martin i Norrköping som gillar utmaningen att täcka sådant som nästan känns omöjligt men gör det bra.

Nästan sist men inte minst finns självklart alternativet laser. Det går att lasra bort den tatueringen man är missnöjd med. Beroende på hur hårt och djupt linjerna sitter, hur gammal den är, hur stor den är och hur mycket färg som är i den tar det olika många sittningar. Det kan kosta lika mycket eller mer som det gör att göra en ny tatuering. Sist men förmodligen det alternativet man inte är ute efter om man läser den här artikeln – lära sig leva med den. Ibland kan det lösa sig om man gör motiv runtomkring den dåliga tatueringen för att göra den mindre ful estetiskt eller göra så att placeringen känns bättre.

Undvik dåliga tatueringar

Gör väl uttänkta motiv och gå till en tatuerare man vet är duktig och kan göra motivet så bra som det kan bli. Gör inga semestertatueringar onykter och det gäller självklart även i Sverige, trots att reglerna i vårt avlånga land är striktare.

Som skrivet ovan är det bästa alternativet att inte göra tatueringar spontant, ha en väl uttänkt plan för vad man vill ha, gör research på tatuerare och hur dem jobbar för att få det bästa resultatet. Annars är går det att göra cover-ups eller lasra bort den, men även det kostar tid och pengar så lika bra att göra det bra på en gång.