Den perfekta placeringen

Man säger ofta att kroppen är ens tempel, ett skal man ska behandla med omtanke och försiktighet. Många ser det även som en tom canvas vilken man kan dekorera med bestående bläck i form av tatueringar.

Tatueringskonsten är gammal och har utförts på många sätt, det finns tatueringar som är specifika för en stam eller en speciell stil. En del kännetecknar en speciell händelse eller en idol. Ja typen av motiv man kan välja mellan är oändliga och de flesta vill ha något som är designat specifikt för dem, man vill helt enkelt ha någonting unikt att kunna visa upp.

Bristande motiv

Men det finns mer att tänka på än bara just detta när man skaffar en tatuering. Eftersom de är permanenta, ja om man inte väljer att ta bort dem med laserbehandling, så finns risken att de förändras genom åren och i takt med kroppens förändring när man blir äldre så kan huden bli rynkig. Men det finns ställen där det är lättare för en tatuering att alltid se snygg ut, ställen på kroppen som inte ändras lika mycket under årens gång. Som kvinna kan det händ at man blir gravid och får bristningar, en tatuering som då placeras i ett område som drabbas av detta kan lätt bli förstörd. Jag själv har en sådan, jag valde att tatuera in en blomma över revbenen på vänster sida och när jag sedan blev gravid fick jag bristningar ända dit så den är inte den snyggaste av mina tatueringar längre.

Lite solljus

Lite solljusMen då är frågan istället vilka delar av kroppen som är de bästa för en tatuering som ska förbli oförändrad så länge som möjligt. Enligt dermatologer är de bästa ställen de som utsätts för minst solljus de absolut bästa ställen att tatuera och kommer förändras minst genom åren. Men det inte alltid så att de områden som får minst solljus är de som blir minst rynkiga och slappa. Rumpan och underarmarna är två områden som brukar få minst solljus på sig, men dessa är ändå två områden som kan bli slappa. En del av slappheten kommer naturligt vart eftersom kroppen ändras med tiden och ibland kommer det från viktökningar och minskningar som påverkar hudens spänst. Konstigt nog är det faktiskt viktminskningen som orsakar mest slapphet i huden jämfört med viktökning med tanke på förlusten av volym.

Det bästa stället

Vill man ha så lite skillnad som möjligt på sin tatuering finns det fyra områden som är bra att tatuera. Underarmen är det första och förmodligen det enda område som i stort sett kan undvika att visa några som helst tecken på åldring. Detta område kan töjas och dra ihop sig märkbart med både muskler och fett men ändå inte visa några större tecken. Utsidan av armen är däremot ett område som är väldigt utsatt för solljus och därför löper stor risk för förändring. Så söker du en i stort sett tidlös tatuering är underarmen det perfekta valet.

Smärtsam dekoration

Ett annat bra ställe är området kring nyckelbenen, här kommer visserligen solen åt en hel del och det är inte hela bröstet som är bra för detta. En del får fräknar runt dessa områden och små rynkor från brösten kommer med tiden då bröstet är en evigt förändrande canvas, men just runt nyckelbenen brukar man oftast ha kläder som täcker huden och skyddar från solljus. Detta är också ett område som inte påverkas av vikt uppgång, men det finns en negativ aspekt med att tatuera sig just här. Med tanke på den tunna hud som här finns kan det vara väldigt smärtsamt att tatuera sig här, men jag har hittat en bra teknik när jag tatuerar mig där det gör lite extra ont. För att skifta mitt fokus från smärtan brukar jag antingen surfa runt på sociala medier så som Facebook och Instagram, kolla roliga videoklipp på Youtube eller spela roliga spel på pokerstars casino som kan fånga mitt fokus istället för smärtan. Nacken ska också vara ett bra ställe för en tatuering som behåller din form med tiden, den är mer skyddad mot solljus än andra delar och kan ändras med viktuppgång. Placerar man en tatuering strax under hårfästet så kan man i stort sett vara säker på att ha en tatuering som inte ändrar sin form för mycket ju äldre man blir, detta är också ett ställe som inte gör så speciellt ont att tatuera, inte i mitt tycke i alla fall.

Svankande konst

Svankande konstTramstamp är ett uttryck som förmodligen de flesta med en tatuering vet vad det innebär, en tatuering i svanken. Men man kan inte anta att alla kvinnor som har en tatuering här är lättfotade, majoriteten av kvinnor tycker helt enkelt att detta är ett fint ställe för en tatuering och jag är beredd att hålla med. Placerar man en tatuering här kan man nästan vara säker på att det kommer vara snygg 40 år senare då detta är ett område som inte påverkas jätte mycket av vikt förändringar eller graviditeter. En tatuering i mitten av svanken kommer garanterat vara finare 20 år efter du skaffat den än en du har på magen.