Därför älskas tatueringar

Det finns många goda anledningar till att älska tatueringar. Historien om tatueringar sträcker sig längre tillbaka än vad man många gånger kan tro för det är nämligen som så att den äldsta tatueringen som man vet om idag är hittad på en 5000 år gammal mumifierad människokropp.

Varför man förr har använt sig av tatueringar skiljer sig mycket från varför folk tatuerar sig idag. Ett exempel är i den antika världen då de tatuerade folk för att märka dem som fångar samt slavar men när kristendomen kom och blev större så blev det allt mindre med tatueringar eftersom den Kristina kyrkan inte ska ha gillat tatueringar eftersom de tyckte att det var syndigt med tatueringar och försökte därför såklart få bort att människor tatuerade sig. På 1800-talet var det vanligt att de som hade tatueringar visades upp på olika cirkusar. Andra som var tatuerade under den tiden var ofta sjömän. Så man skulle kunna säga att hela tatuerings kulturen har ändrats en hel del genom åren som gått. Idag är det vanligt att tatuera sig eftersom det har blivit en stor trend med just tatueringar och idag finns det många goda anledningar till att älska tatueringar och att tatueringar älskas det syns tydligt.

Trenden med tatueringarIdag är det nästintill vanligare att vara tatuerad än att inte vara det. Allt från personalen i mataffären, servitrisen på restaurangen till popartisten är tatuerad någonstans på kroppen och man kan fråga sig hur det blev så för förut var det inte alls lika populärt att vara tatuerad som det är idag. Det beror förstås på att tatueringar har börjat älskas mer än någonsin förr. Folk vill visa upp vad de tycker om genom att tatuera in en karaktär från sin favoritfilm, ett inspirerande citat eller ett motiv som betyder något extra för en. De som vill skaffa sig en tatuering inspireras av de som redan har tatueringar och folk vill ha inspiration för att hitta den perfekta tatueringen. Varför det under de senaste åren blivit en stor trend med tatueringar tror man kan bero på att många kända människor börjat tatuera sig. Till en början handlade det främst om manliga artister som var tatuerade som sedan övergick till att många kvinnliga modeller började tatuera sig. Att många kändisar börjat tatuera sig har såklart inspirerat allt från andra kändisar till folk som inte är kända att vilja tatuera sig. Ofta ha det varit för att de tycker att de varit snyggt eller coolt med tatueringar på någon annan och chansen att man själv skulle passa i tatueringar är såklart stor så länge man väljer ett snyggt motiv eller kanske ett citat som man verkligen tycker om. Att många ’vanliga människor’ har börjat tatuera sig mer och mer gör då också att de flesta blivit inspirerade till att tatuera sig. Ser man någon annan ha en snygg tatuering så är chansen såklart stor att man själv inspireras av det och blir då sugen på att tatuera sig. Det finns många anledningar till att älska tatueringar.

Trenden med tatueringar