Att ta bort din tatuering

Idag är det nästan vanligare att ha tatueringar än att inte ha det vilket också innebär att det genom åren blivit många personer som efter några år som tatuerade börjat ångra att de faktiskt valde att en gång i tiden tatuera sig.

Sverige är ett av de länderna som tatuerar sig mest i hela världen och anledningarna till varför man väljer att tatuera sig är många men valet till varför kan likväl vara något som man inte riktigt står för några år senare. Att då ha en tatuering permanent på sin kropp är inte en speciellt kul känsla men det finns hjälp att få om man verkligen vill ha bort tatueringen. Idag är det nämligen fullt möjligt att ta bort sin tatuering med hjälp av laser. Kliniker som har i uppgift att ta bort tatueringar finns runt hela världen och även på flera ställen i Sverige.

Tatueringen kan bli ett minne blottAtt ta bort en tatuering tar tid. Det är inte möjligt att ta bort en tatuering på endast en behandling utan ofta rekommenderas det att man går för att behandla sin tatuering ungefär 6 – 8 gånger. Exakta antalet gånger man bör besöka kliniken är olika beroende på tatueringen. Har man en tatuering med färg i sig så är det såklart kämpigare att få bort den än en liten tatuering som bara är svart. Det är en process för att få bort tatueringen vilket kanske kan kännas påfrestande för många men resultatet kommer sedan att bli bra. För att få reda på pris för att ta bort ens tatueringar så erbjuder många kliniker att man först går på en kontroll. Det innebär att personen som ska behandla tatueringarna tittar på tatueringarna och bedömer ett pris på vad det kan kosta per behandling och också på ett ungefär hur många gånger som kan behövas för att tatueringen ska vara bortblekt. Innehåller en tatuering mycket starka färger kan det vara svårt att få bort den helt och hållet men det mesta kommer att gå bort men det är bra att räka med att vissa skuggor av tatueringen fortfarande kan finnas kvar. Hur svårt det är att få bort tatueringen beror helt och hållet på tatueringen – färg och storlek.

När man bestämt sig för att börja en behandling kan det vara viktigt att veta att man bör undvika solen så gott som det går och det rekommenderas inte att boka in en behandling om man är solbränd så vänta tills brännan har lagt sig en aning innan det är dags att boka en tid. Behandlingarna sker sedan ungefär med sex veckors mellanrum. Det är även möjligt att ta bort kosmetiska tatueringar så som ögonbryns tatueringar. Metoden skiljer sig något från att ta bort en vanlig tatuering men går också att göra hos en klinik. För att ta bort ögonbrynstatueringar rekommenderas det 8 veckors mellanrum istället för 6. Har man en tatuering som man inte längre är nöjd med finn det hjälp att få på kliniker, tatueringen kan bli ett minne blott.